| |     latinica | english  
Насловна
Амбасадор Горан Брадић предао акредитиве у Кнежевини Лихтенштајн

Амбасадор Републике Србије у Швајцарској Конфедерацији Горан Брадић званично је 13. маја 2020. акредитован као изванредни и опуномоћени амбасадор Републике Србије у Кнежевини Лихтенштај на нерезиденцијалној основи.

Наследни принц Алојз је у разговору са амбасадором Брадићем изразио жељу за продубљење добрих односа између Кнежевине Лихтенштајн и Републике Србије. Иинтересовао се, такође, о  ситуацији у Републици Србији, последицама по здравље становништва и економије због пандемије изазване корона вирусом, као и мерама релаксације које се спроводе.

Упркос актуелним изазовима и проблемима са којима се ЕУ конфронтира у последњих година, наследни принц Алојс изразио је подршку Републици Србији у спровођењу реформи и испуњењу услова за пуноправно чланство у ЕУ, као и уверење да ће ЕУ наставити са процесом проширења на земље Западног Балкана.

Министарка спољних послова, правде и културе Кнежевине Лихтнештајн др Катрин Егенбергер је амбасадору Брадићу у одвојеном разговору пожелела успешно обављање дужности и задатака, уз оцену да су билатерални односи две земље добри, као и да и даље имају неискоришћен потенцијал за сарадњу, посебно у области економије, али и неким другим областима.

Министарка Егенбергер изразила је захвалност Републици Србији на доброј сарадњи и међусобној подршци у раду међународних организација, посебно у оквиру ситема УН, као и на заступању истоветних ставова о потреби за јачањем мултилатерализма, поштовања међународног права, као и универзалних људских слобода и права.

 


Верзија за штампу
Амбасадор
ПОЗДРАВНА РЕЧ
БИОГРАФИЈА
Предаја акредитива амбасадора Горана Брадића председници Швајцарске Симонети Сомаруги, 14.01.2020.
Амбасадор Горан Брадић предао акредитиве у Кнежевини Лихтенштајн
Видео порука амбасадора Горана Брадића поводом Дана државности - Сретења (2021. године)
Обраћање амбасадора Горана Брадића гостима на пријему - Сретење, фебруар 2020.