| |     ћирилица | english  
Naslovna
Ambasador Goran Bradić predao akreditive u Kneževini Lihtenštajn

Ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji Goran Bradić zvanično je 13. maja 2020. akreditovan kao izvanredni i opunomoćeni ambasador Republike Srbije u Kneževini Lihtenštaj na nerezidencijalnoj osnovi.

Nasledni princ Alojz je u razgovoru sa ambasadorom Bradićem izrazio želju za produbljenje dobrih odnosa između Kneževine Lihtenštajn i Republike Srbije. Iinteresovao se, takođe, o  situaciji u Republici Srbiji, posledicama po zdravlje stanovništva i ekonomije zbog pandemije izazvane korona virusom, kao i merama relaksacije koje se sprovode.

Uprkos aktuelnim izazovima i problemima sa kojima se EU konfrontira u poslednjih godina, nasledni princ Alojs izrazio je podršku Republici Srbiji u sprovođenju reformi i ispunjenju uslova za punopravno članstvo u EU, kao i uverenje da će EU nastaviti sa procesom proširenja na zemlje Zapadnog Balkana.

Ministarka spoljnih poslova, pravde i kulture Kneževine Lihtneštajn dr Katrin Egenberger je ambasadoru Bradiću u odvojenom razgovoru poželela uspešno obavljanje dužnosti i zadataka, uz ocenu da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri, kao i da i dalje imaju neiskorišćen potencijal za saradnju, posebno u oblasti ekonomije, ali i nekim drugim oblastima.

Ministarka Egenberger izrazila je zahvalnost Republici Srbiji na dobroj saradnji i međusobnoj podršci u radu međunarodnih organizacija, posebno u okviru sitema UN, kao i na zastupanju istovetnih stavova o potrebi za jačanjem multilateralizma, poštovanja međunarodnog prava, kao i univerzalnih ljudskih sloboda i prava.

 


Verzija za štampu
Ambasador
POZDRAVNA REČ
BIOGRAFIJA
Predaja akreditiva ambasadora Gorana Bradića predsednici Švajcarske Simoneti Somarugi, 14.01.2020.
Ambasador Goran Bradić predao akreditive u Kneževini Lihtenštajn
Video poruka ambasadora Gorana Bradića povodom Dana državnosti - Sretenja (2021. godine)
Obraćanje ambasadora Gorana Bradića gostima na prijemu - Sretenje, februar 2020.