| |     ћирилица | english  
Naslovna
POZDRAVNA REČ

Goran Bradić, ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji 

 

Poštovani posetioci internet stranice Ambasade,

Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim kao novi ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji. Čast da predstavljam Srbiju u Švajcarskoj sa sobom nosi i veliku odgovornost i moju iskrenu želju i motivaciju da zajedno sa svojim saradnicima dodatno unapređujemo saradnju između dve zemlje, posebno u oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture.

Koristim ovu priliku da istaknem da su sveukupni bilateralni odnosi naših dveju zemalja veoma dobri, dinamični i da ih odlikuju vrlo intenzivna saradnja u oblastima ekonomije, obrazovanja, nauke, istraživanja i digitalizacije. Takođe, čvrstu sponu između dveju zemalja predstavlja i brojna srpska dijaspora koja živi u ovoj zemlji.

U 2016. godini smo proslavili jubilej povodom 100 godina od otvaranja prve Ambasade Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji, što ukazuje na tradicionalne veze i dobre odnose između naše dve zemlje.

Nadam se da će vam ova stranica poslužiti kao izvor informacija o Srbiji, njenim privrednim, kulturnim i turističkim potencijalima, aktivnostima Ambasade, kao i konzularnim pitanjima.

Dobrodošli na internet stranicu Ambasade Republike Srbije!

 

 


Verzija za štampu
Ambasador
POZDRAVNA REČ
BIOGRAFIJA
Predaja akreditiva ambasadora Gorana Bradića predsednici Švajcarske Simoneti Somarugi, 14.01.2020.
Ambasador Goran Bradić predao akreditive u Kneževini Lihtenštajn
Video poruka ambasadora Gorana Bradića povodom Dana državnosti - Sretenja (2021. godine)
Obraćanje ambasadora Gorana Bradića gostima na prijemu - Sretenje, februar 2020.