| |     ћирилица | english  
Naslovna
COVID-19 KORISNE INFORMACIJE

NOVE MERE ZA ULAZAK U SRBIJU OD 04. APRILA 2021. GODINE

● DRŽAVLJANI REPUBLIKE SRBIJE i strani državljani koji imaju odobren privremeni boravak ili stalno nastanjenje u Srbiji (osim onih koji u Srbiju dolaze iz Albanije, BiH, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore i Mađarske) su u obavezi – zbog aktuelne epidemiološke situacije – da po dolasku u Srbiju provedu 10 dana u kućnoj izolaciji, osim ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata ili su potpuno vakcinisani (vakcinisani sa dve doze, odnosno sa jednom dozom – ako su vakcinisani sa AstraZeneca COVID-19 vakcinom) u Republici Srbiji i koji o tome poseduju potvrdu izdatu od strane javne zdravstvene ustanove u Republici Srbiji. Karantin se može prekinuti negativnim PCR testom u Srbiji. Licima koja dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država, priznaje se negativan Antigen FIA Rapid test, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata. Ova mera se ne odnosi na lica mlađa od 12 godina i sva lica koja tranzitiraju kroz Srbiju, ali se tranzit ograničava na period ne duži od 12 sati od momenta ulaska na teritoriju Srbije. Detaljnu informaciju o COVID-19 uslovima za ulazak u Srbiju moguće je pronaći na sajtu Ministarstva zdravlja Republike Srbije (https://www.zdravlje.gov.rs/tekst/351321/informacije-od-znacaja-za-putnike-u-medjunarodnom-saobracaju-ulazak-u-republiku-srbiju.php) i Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije (https://www.mfa.gov.rs/lat/gradjani/ulazak-u-srbiju/covid-19-uslovi-za-ulazak).

● STRANI DRŽAVLJANI (osim onih koji u Srbiju dolaze iz Albanije, BiH, Bugarske, Severne Makedonije, Crne Gore i Mađarske) ne mogu da uđu u Srbiju bez negativnog PCR testa, ne starijeg od 48 sati. Licima koja dolaze iz SAD priznaje se negativan Antigen FIA Rapid test, ne stariji od 48 sati od datuma izdavanja rezultata. Ova mera se ne odnosi na lica mlađa od 12 godina i sva lica koja tranzitiraju kroz Srbiju, ali se tranzit ograničava na period ne duži od 12 sati od momenta ulaska na teritoriju Srbije.

 

OBAVEZAN PCR-TEST I 10-ODNEVNI KARANTIN ZA PUTNIKE KOJI DOLAZE IZ SRBIJE U ŠVAJCARSKU OD 22.02.2021. GODINE

Srbija se od 22.02.2021. godine ponovo nalazi na listi rizičnih zemalja i regiona sa povećanim rizikom od prenosa infekcije korona virusom koju objavljuje Savezna služba za javno zdravlje (Bundesamt für Gesundheit), tako da će od tog dana svi putnici, koji su u bilo kom trenutku 10 dana pre ulaska u Švajcarsku boravili u Srbiji morati:

1. da unapred najave svoj dolazak na sajtu https://swissplf.admin.ch/home;

2. da poseduju negativan PCR-test ne stariji od 72 sata pri ulasku u Švajcarsku, bez obzira na prevozno sredstvo kojim dolaze;

3. da se podvrgnu desetodnevnom karantinu (kućnoj izolaciji), koji može da se prekine negativnim PCR-testom tek sedmog dana od ulaska u Švajcarsku.

Bliže informacije u vezi sa ovom merom mogu se naći na sledećem sajtu: https://www.bag.admin.ch/bag/de/home/krankheiten/ausbrueche-epidemien-pandemien/aktuelle-ausbrueche-epidemien/novel-cov/empfehlungen-fuer-reisende/liste.html

Turistička putovanja srpskih državljana u Švajcarsku i dalje nisu moguća.

 


Verzija za štampu
Konzularne usluge
COVID-19 KORISNE INFORMACIJE
ADVOKATI
Izdavanje sprovodnice
Potvrde
KONZULARNA OBAVEŠTENJA
Konzularna nadležnost
Putne isprave
URAĐENI PASOŠI
Ulazak u Srbiju - vize
Carina
Državljanstvo
Statusna pitanja
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Ostale konzularne usluge
Putovanja građana Srbije u inostranstvo
Cenovnik konzularnih usluga
Formulari