| |     ћирилица | english  
Naslovna
Mediji

Naziv medija: Serbinfo.ch
Odgovorno lice: Vladimir Miletić, osnivač i direktor. Redakcija: Andrija Stojković, Daniel Tomić.
Adresa: Via Nassa 2, Lugano.
Telefon: +41 (0)76 348 63 33
Mejl: info@serbinfo.ch
Web: https://serbinfo.ch/ Sadržaje je moguće pratiti preko zvanične FB stranice: https://www.fb.com/serbinfo.ch
Ostalo: Serbinfo.ch je profesionalni i neutralni informativni portal na kojem se svakodnevno mogu pronaći aktuelne i korisne informacije iz Švajcarske na srpskom jeziku. Ovaj portal na jednom mestu nudi sve informacije koje su neophodne za razumevanje švajcarskog sistema, društvenog, ekonomskog i političkog života. U tom smislu Serbinfo.ch je polazna tačka svima onima koji žele da započnu svoj život u Švajcarskoj, ali i informativni oslonac onima koji već žive u Konfederaciji. Serbinfo.ch je jedini internet portal na srpskom jeziku koji je priznat od švajcarskih institucija i sufinansiran je od strane Savezne kancelarije za migracije (SEM) u okviru Kantonalnih programa za integracije (PIC 2018 – 2021).

***

Naziv medija: Medijska kuća „Kanal K – Aarau“, Emisija „Radio Krug“
Odgovorno lice: Violeta Aleksić i Tanja Radojević, urednice „Kruga“. Tim emisije „Radio Krug“: Violeta Aleksić, Tanja Radojević, Jovan Arsenijević, Miroslav Dinić, Dejan Grujić i Ljiljana Crnić.
Adresa: Rohrerstrasse 20, 5000 Aarau
Telefon: +41 (0)78 974 94 10
Mejl: violetas@gmx.ch
Web: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064421812350
https://www.kanalk.ch/sendung/radio-krug
https://soundcloud.com/radio-krug
https://www.youtube.com/@radiokrug2706/videos
Ostalo: Emisija „Radio Krug“ se emituje u švajcarskoj medijskoj kući „Kanal K“ od 2018. godine, svake nedelje i utorka od 19 do 20 časova, dok se emisija „Krugovanje“ emituje petkom od 20 do 21 čas. Bavi se kulturnom razmenom umetničkih grupa i kolažnog je karaktera. Gosti emisije su bili književnici, profesori, muzičari, glumci, novinari... Sarađuju sa medijskim kućama u drugim državama, kao što su frankfurtske „Vesti“, RTS, „Radio Beograd“, „Radio Most“ iz Severne Makedonije, „Info Sokolac“ BiH, „Promotiv“ Minhen. Pored emisija u etru „Radio Krug“ organizuje i kulturne događaje, pa je pored „Kanala K“ njihova druga kuća i „Volkshaus“ u Cirihu.

***

Naziv medija: Diaspora TV Switzerland
Odgovorno lice: Emmanuel Mark Bamidele, osnivač i direktor. Redakcija srpskog jezika: Jelena Mitrović i Dragana Mandić.
Adresa: Märitgasse 4, 3052 Zollikofen
Telefon: +41 (0)32 313 30 30
Mejl: info@diaspora-tv.ch
Web: https://diaspora-tv.ch/ Sadržaje je moguće pratiti preko zvanične FB stranice: „Diaspora TV Switzerland“ ili preko stranice specijalizovane za srpski program: „Dijaspora TV Švajcarska“.
Ostalo: Diaspora TV Switzerland je mlada kablovska televizija u Švajcarskoj. Emituje se na dvadesetak jezika, među kojima srpski jezik ima zapaženo mesto. Na srpskom jeziku se emituju emisije i obaveštenja koja su značajna za srpsku zajednicu u Švajcarskoj. Od decembra se emituju i „Vesti“ na srpskom jeziku. Televiziju je moguće pratiti onlajn, ali i preko kablovskog operatera Blue TV Swissom kanal 2106. Srpski tim ostvaruje odličnu saradnju sa Radio-televizijom Srbije (RTS) i njenim programom za dijasporu.


Verzija za štampu
Dijaspora
O dijaspori i Srbima u regionu
Klubovi
Mediji
Dopunska nastava
SPC
Projekti za dijasporu
Vojni memorijali