| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak:
08:00 - 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Lokacija/Mapa

Tel: +4131 352-63-53,  352-63-55, 352-63-54 Konzularna nadležnost
Fax:+4131 351-44-74 Počasni konzuli

Internet sajt: http://berne.mfa.gov.rs

PLAĆANJE EC-KARTICAMA (Electronic Cash Karte)
Obaveštavamo građane da će se od 01.04.2021. godine plaćanje svih konzularnih usluga u Ambasadi obavljati isklјučivo EC - bankarskim karticama

E-mail Ambasade: (nije za konzularne informacije!)

srb.emb.switzerland@mfa.rs

embassy.berne@mfa.rs

info@ambasadasrbije.ch

 

Званични Twitter nalog Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije:

https://twitter.com/MfaSerbia

E-mail konzularnog odeljenja: (za sve konzularne informacije)

consul.berne@mfa.rs 

konzul@ambasadasrbije.ch

 

Dopunska nastava na srpskom jeziku

Šansa za investiranje

 

Posetite Narodni muzej u Beogradu

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------

ZAKAZIVANJE TERMINA ZA PASOŠE
 

Obaveštavamo vas da za podnošenje zahteva za novi pasoš Republike Srbije u Ambasadi Republike Srbije u Bernu neće biti moguće bez prethodno zakazanog termina. Termini za podnošenje zahteva za pasoš se zakazuju svakog radnog dana, od ponedeljka do petka (osim praznika), u periodu od 09-16 časova na broj telefona + 41 (0)31 352 6353.

 

e-ZAKAZIVANjE TERMINA ZA KONZULARNE USLUGE

 
Obaveštavamo sve građane sa konzularnog područja Ambasade R.Srbije u Bernu da sada mogu zakazati termin za podnošenje zahteva za izradu nove ili zamenu biometrijske putne isprave preko eKonzulata u okviru portala eUprave. Građani koji već imaju korisnički nalog na eUpravi mogu isto tako da zakazuju termin. Takođe, zakazivanje je moguće i bez korisničkog naloga na sledećem linku:

 
 
 
OBAVEŠTENJE

Ambasada Republike Srbije neće raditi
07, 10, 14. i 17. aprila 2023. kao i 01. i 02. maja 2023. zbog praznika


Ambasador Bradić sa predsednikom asocijacije „Ekonomi Svis“ o jačanju privredne saradnje, 14.03.2023.

Ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić i predsednik asocijacije „Ekonomi Svis“ (economiesuisse) Kristof Meder, koja okuplja oko 100.000 švajcarskih firmi i zapošljava blizu dva miliona ljudi, razgovarali su o mogućnostima za dalje unapređenje privredne saradnje – posebno u domenu biotehnologija, oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, energetske tranzicije i ekologije.

Robna razmena između Srbije i Švajcarske je u prošloj godini povećana za više od 30% u odnosu na 2021. godinu, dostigavši iznos od od 802 miliona franaka, dok je još bolji bilans ostvaren u domenu razmene usluga, čija je vrednost bila skoro 1,2 milijardi franaka. Obostrano je konstantovano zadovoljstvo činjenicom  da je time nastavljena tendencija konstantantnog rasta obima privredne saradnje u poslednje četiri godine, posebno u domenu usluga, uprkos teškim izazovima i problemima koje su izazvale virusna pandemija i ratni sukob u Ukrajini.

Ambasador Bradić i 1. sekretar Bojan Stojanović su predstavili deo projekata koji su u Srbiji u planu ili čija je realizacija već pokrenuta – kao što su Bio4 kampus u Beogradu, dalja izgradnja železničke i putne infrastrukture, projekti u oblasti energetske tranzicije, kao i obnovljivih izvora energije. U razgovoru su učestvovali i član UO odbora „Ekonomi Svisa“ Aleksander Keberle , koji je rukovodilac sektora za ekologiju, energetiu i infrastrukturu, kao i rukovodilac odeljenja za Srbiju Katja Kapaul.


Radni ručak u rezidenciji ambasadorke Republike Austrije u Bernu, 14.03.2023.

Radni ručak u rezidenciji austrijske koleginice Marije Rothajzer-Skoti (Maria Rotheiser-Scotti) bio je izvanredna prilika da sa ambasadorima desetak zemalja i državnom sekretarkom u Sekretarijatu za migracije Švajcarske Kristinom Šraner Burgener (Christine Schraner Burgener) razmenimo mišljenja i informacije o pitanjima ilegalnih migracija u Evropi, daljim mogućnostima saradnje, rešavanju problema azilanata i iskustvima u njihovoj integraciji.

(na slici: DS SEM, ambasadori Austrije, Nemačke, Španije, Italije, Poljske, Slovačke, Srbije, Hrvatske, Slovenije, šef Misije EU, O.P. Švedske)
 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova