| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak:
08:30 - 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Telefon: + 4131 / 352-63-53,  352-63-55 Lokacija/Mapa
Telefon: + 4131 / 352-63-54 Konzularna nadležnost
Fax:       + 4131 / 351-44-74 Počasni konzuli
E-mail: info@ambasadasrbije.ch (nije za konzularne informacije!)  
E-mail konzularnog odeljenja (za sve konzularne informacije): konzul@ambasadasrbije.ch  
Internet sajt: http://berne.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
KONCERT HORA I ORKESTRA „KNjAZ MILOŠ“ U AMBASADI R. SRBIJE U BERNU, 13.09.2018. GODINE

U Ambasadi Republike Srbije u Bernu, 13.09.2018. godine, hor i orkestar „Knjaz Miloš“ Udruženja „U ime živih“ održao je koncert srpske duhovne, tradicionalne i narodne muzike, koji je bio posvećen obeležavanju 100 godina od primirja u Prvom svetskom ratu.
       Otvarajući koncert, realizovan u saradnji sa Savezom srpskog folklora Švajcarske, ambasador Snežana Janković je podsetila na ogromne žrtve koje je Srbija podnela u Prvom svetskom ratu, ukazavši na nužnost negovanja kulture sećanja. Ona je istakla da je Srbija zbog demografske katastrofe koju je pretrpela u Velikom ratu, u kome je stradalo više od trećine njenog stanovništva, imala dugotrajne istorijske posledice, ali da je za Srbiju, tada kao i danas, ideja o slobodi, pravdi i jednakosti za sve narode bila iznad svakog drugog interesa.
       Prisutnima se obratio i Vladimir Božović, savetnik u Vladi Republike Srbije, koji je podsetio na važnu ulogu Srbije u izvojevanoj pobedi u Prvom svetskom ratu, ali i na druge događaje koji su obeležili tok naše istorije.
       Publiku je pozdravio i predsednik Saveza srpskog folklora Švajcarske Nenad Milenković, nakon čega je hor i orkestar „Knjaz Miloš“ u jednočasovnom programu nadahnuto izvodio najpoznatija dela srpske muzike.
       Nastup je naišao na izuzetan prijem publike, u kojoj je bilo predstavnika švajcarskog Parlamenta, diplomatskog kora, crkvenih velikodostojnika Švajcarske i srpske dijaspore.

 


NjEGOVA SVETOST PATRIJARH SRPSKI GOSPODIN IRINEJ U POSETI AMBASADI REPUBLIKE SRBIJE U ŠVAJCARSKOJ, 03.09.2018.

Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Irinej boravio je u poseti Eparhiji austrijsko-švajcarskoj, od 1. do 4. septembra 2018. godine. Tom prilikom, 3. septembra u Ambasadi R. Srbije u Švajcarskoj, Patrijarh srpski Irinej sastao se sa ambasadorom Snežanom Janković, koja je Patrijarha informisala o položaju srpske zajednice u Švajcarskoj, kao i o aktivnostima Ambasade na očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.
U pratnji Njegove Svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja bili su Njegovo Preosveštenstvo Episkop austrijsko-švajcarski gospodin Andrej, protojerej-stavrofor Stanko Marković, jerej Filip Milunović, protođakon Stevan Rapajić, gospodin Milan Kostrečević i gospodin Vladimir Jelić.

 


OBAVEŠTENJE

OBAVEŠTENJE
Ambasada Republike Srbije neće raditi
1. avgusta 2018.
zbog praznika

RENSEIGNEMENT
Pendant les fêtes
l’Ambassade de la République de Serbie
sera fermée le 1er août 2018

INFORMATION
Während der Feiertage bleibt die Botschaft am 1. August 2018 geschlossen


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova