| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak:
08:30 - 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Telefon: + 4131 / 352-63-53,  352-63-55 Lokacija/Mapa
Telefon: + 4131 / 352-63-54 Konzularna nadležnost
Fax:       + 4131 / 351-44-74 Počasni konzuli
E-mail: info@ambasadasrbije.ch (nije za konzularne informacije!)  
E-mail konzularnog odeljenja (za sve konzularne informacije): konzul@ambasadasrbije.ch  
Internet sajt: http://berne.mfa.gov.rs  

ZAKAZIVANJE TERMINA ZA PASOŠE

Obaveštavamo vas da od ponedeljka, 3. juna 2019. godine, podnošenje zahteva za novi pasoš Republike Srbije u Ambasadi Republike Srbije u Bernu neće biti moguće bez prethodno zakazanog termina. Termini za podnošenje zahteva za pasoš se zakazuju svakog radnog dana, od ponedeljka do petka (osim praznika), u periodu od 14-16 časova na broj telefona + 41 (0)31 352 6353.

TERMINVEREINBARUNG FÜR REISEPÄSSE
Wir möchten Sie darauf hinweisen, dass für die Beantragung eines biometrischen Reisepasses in der Botschaft der Republik Serbien in Bern, nach Montag, 03. Juni 2019, eine vorherige Terminvereinbarung erforderlich ist. Die Terminvereinbarung erfolgt an jedem Werktag, von Montag bis Freitag (ausser an Feiertagen), in der Zeit von 14-16 Uhr unter der Telefon-Nr. + 41 (0)31 352 6353.


 
 
 
SRPSKI KULTURNI KLUB „SVETI SAVA“ IZ ALŠTETENA PROSLAVIO 25 GODINA POSTOJANjA, 04.05.2019.

Srpski kulturni klub „Sveti Sava“ iz Alštetena obeležio je, 04. maja 2019., 25 godina postojanja. Tim povodom, svečanosti je ispred Ambasade prisustvovala ataše za kulturu Natalija Gunjić, koja je pozdravila prisutne, uputila čestitke domaćinima i istakla da je trud, rad i entuzijazam koji KUD „Sveti Sava“ već 25 godina unazad ulaže u očuvanje naše tradicije, kulture i jezika od velike važnosti za opstanak Srba u Švajcarskoj. SKK „Sveti Sava“ se zahvalio na podršci Ambasadi R. Srbije u Bernu i Generalnom Konzulatu u Cirihu, nakon čega su dodeljene zahvalnice dugogodišnjim saradnicima kluba.
Kulturno-umetnički program koji su, pored KUD „Sveti Sava“, priredili i dečiji ansambli KUD „Homolje“ i KUD „Kolo“, naišao je na izuzetno topao prijem skoro pet stotina zvanica. Među prisutnima je bilo predstavnika Sekretarijata za migracije Švajcarske, lokalnih medija i srpske dijaspore.

 


GOSTOVANjE HORA BRANKO IZ NIŠA U ŠVAJCARSKOJ, 30. april – 03. maj 2019.

       „Dečije-omladinska niška crkvena pevačka družina Branko“ boravila je u poseti Švajcarskoj od 30. aprila do 03. maja, u organizaciji Parohije Sv. Tri Jerarha i Muzičke frankofono-srpske škole zapadne Švajcarske.
       Tom prilikom, crkveni hor „Branko“ održao je „Vaskršnji koncert“ u katedrali Temple de Chailly u Lozani, 02. maja 2019. godine. U jednočasovnom programu publici se predstavio renomirani dečije-omladinski crkveni hor koji broji 40 dece, najstariji u Srbiji, a prisutni, među kojima je bilo predstavnika Grada Lozana, švajcarske publike i naše dijaspore, izuzetno su toplo reagovali na izvođenje kompozicija „Sve si premudro stvorio Bože“, „Tamo daleko“, „Hristos Vaskrse“ i mnogih drugih. U ime Ambasade R. Srbije koncertu je prisustvovala ataše za kulturu Natalija Gunjić, koja je pozdravila goste iz Niša.
        U petak, 03. maja, deca iz Srbije su bila gosti Ambasade, gde je upriličeno druženje sa amb. Snežanom Janković, koja im je poželela dobrodošlicu i istakla podršku Ambasade organizatorima iz Lozane, na čelu sa prof. Ninom Sofronski, koordinatorom Frankofono-srpske škole, koja već tradicionalno organizuje muzička gostovanja srpske dece u Švajcarskoj i obrnuto. Deca su zatim izvela nekoliko numera, nakon čega su boravak u Švajcarskoj završila posetom crkvi „Sv. Ćirila i Metodija“ u Belpu kraj Berna.

 


PROMOCIJA FOTOMONOGRAFIJE „ŠUMADIJA I POMORAVLjE – DUŠA SRBIJE“ U AMBASADI, 12.04.2019.

U Ambasadi Republike Srbije u Bernu je 12.04.2019. godine održana promocija fotomonografije „Šumadija i Pomoravlje - Duša Srbije“, autora Predraga Cileta Mihajlovića i Zorana Petrovića, fotografa iz Kragujevca. Urednik je književnik Mirko Demić.
       Na početku večeri, prisutne je pozdravila ataše za kulturu N. Gunjić, uz nekoliko reči o fotomonografiji „Šumadija i Pomoravlje - Duša Srbije“ i značaju koji ovakav vid izdavaštva ima u predstavljanju Srbije, njene istorije i kulture.
       Pevačka grupa KUD „Kikac“, sopran Danijela Bjelica, akustičar Dejan Zorić i izvođač narodnih instrumenata Jovica Milutinović izveli su nekoliko numera, a publiku su pozdravili i pisci Udruženja srpskih pisaca Švajcarske, koji su govorilistihove svoje poezije.
       Gostovanje autora iz Kragujevca organizovao je radio „Krug“, a novinar i voditelj radija Violeta Aleksić bila je moderator večeri.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova