| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Radno vreme
Ponedeljak - petak:
08:30 - 16:30 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Telefon: + 4131 / 352-63-53,  352-63-55 Lokacija/Mapa
Telefon: + 4131 / 352-63-54 Konzularna nadležnost
Fax:       + 4131 / 351-44-74 Počasni konzuli
E-mail: info@ambasadasrbije.ch (nije za konzularne informacije!)  
E-mail konzularnog odeljenja (za sve konzularne informacije): konzul@ambasadasrbije.ch  
Internet sajt: http://berne.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
MUZIČKI SUSRET SRBIJE I ŠVAJCARSKE U LOZANI, 22.6.2018.

Koncert pod nazivom „Muzički susret Srbije i Švajcarske“, na kom su učestvovala deca iz Srbije i Švajcarske održan je 22. juna, u koncertnoj sali „Aula de l' Elysee“ u Lozani.
       U jednočasovnom programu publici se predstavio hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, Dečji ansambl „Ministrings“ Konzervatorijuma iz Lozane i Dečji hor „Mali vokalisti“ iz zapadne Švajcarske.
       Pored najmlađih, prisutnima se predstavio i ansambl muzičara iz Švajcarske i Srbije, koji je izveo nekoliko kompozicija.
       U ime Ambasade R. Srbije koncertu je prisustvovala ataše za kulturu Natalija Gunjić, koja je pozdravila goste iz Beograda.
       Deca iz Srbije su u višednevnoj poseti Švajcarskoj imala nekoliko nastupa, uključujući i nastup u Hramu Sv. Ćirila i Metodija u Bernu, gde su prisustvovali ambasador Snežana Janković i konzul Aleksandar Đurđić.

 


DODELA NAGRADA POBEDNICIMA LITERARNOG KONKURSA „ČUVAJMO SRPSKI JEZIK, JER ON ČUVA NAS“, 16.6.2018.

Ambasada je, u okviru akcije „Negujmo srpski jezik“, a povodom Dana slovenske pismenosti, raspisala literarni konkurs pod nazivom „Čuvajmo srpski jezik, jer on čuva nas“, namenjen deci školskog uzrasta. Cilj literarnog konkursa bio je da podstakne razmišljanja kod naše dece koja su rođena u Švajcarskoj zašto je bitno da govore srpskim jezikom, da uče o srpskoj kulturi, da čitaju dela naših pisaca i da pohađaju Dopunsku školu na srpskom jeziku, u kojoj trenutno na teritoriji Švajcarske ima 1500 đaka.
Učenici čiji su radovi odabrani kao najbolji dobili su, pored plaketa i najpoznatijih dela srpskih pisaca, i majice „Negujmo srpski jezik“, koje je doniralo Ministarstvo kulture i informisanja.
            Pored nagrađenih, i ostali učenici koji su prisustvovali, dobili su nastavni materijal, značajan za dalje upoznavanje sa srpskom književnošću i kulturom i očuvanje i unapređenje znanja srpskog jezika, koji je donirala Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu.
            Istog dana u Ambasadi u Bernu dodeljena su i svedočanstva maturantima o završenom osmogodišnjem školovanju u Dopunskoj školi na srpskom jeziku.


KNjIŽEVNO VEČE PEĐE RISTIĆA U AMBASADI, 15.06.2018.

U Ambasadi Republike Srbije u Bernu je, 15. juna, održano književno veče srpskog pisca iz Bazela Peđe Ristića. Autor je predstavio svoj novi roman „Srećan čovek“ u izdanju „Čigoje“, a odlomke iz knjige čitala je naša proslavljena glumica Rada Đuričin. U okviru večeri, čiji je moderator bila novinarka radija „Mladost“ Violeta Aleksić, muzički sastav „ARNO“ iz Bazela izveo je nekoliko numera.
       Na početku večeri, prisutne je pozdravila ataše za kulturu Natalija Gunjić, uz nekoliko reči o autoru i romanu „Srećan čovek“.

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova