| |     ћирилица | english  
Naslovna
POZDRAVNA REČ

Goran Bradić, ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji 

 

Poštovani posetioci internet stranice Ambasade,

Zadovoljstvo mi je da vas pozdravim kao novi ambasador Republike Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji. Čast da predstavljam Srbiju u Švajcarskoj sa sobom nosi i veliku odgovornost i moju iskrenu želju i motivaciju da zajedno sa svojim saradnicima dodatno unapređujemo saradnju između dve zemlje, posebno u oblasti ekonomije, obrazovanja i kulture.

Koristim ovu priliku da istaknem da su sveukupni bilateralni odnosi naših dveju zemalja veoma dobri, dinamični i da ih odlikuju vrlo intenzivna saradnja u oblastima ekonomije, obrazovanja, nauke, istraživanja i digitalizacije. Takođe, čvrstu sponu između dveju zemalja predstavlja i brojna srpska dijaspora koja živi u ovoj zemlji.

U 2016. godini smo proslavili jubilej povodom 100 godina od otvaranja prve Ambasade Srbije u Švajcarskoj Konfederaciji, što ukazuje na tradicionalne veze i dobre odnose između naše dve zemlje.

Nadam se da će vam ova stranica poslužiti kao izvor informacija o Srbiji, njenim privrednim, kulturnim i turističkim potencijalima, aktivnostima Ambasade, kao i konzularnim pitanjima.

Dobrodošli na internet stranicu Ambasade Republike Srbije!

 

 Ambasador
POZDRAVNA REČ
BIOGRAFIJA
Predaja akreditiva ambasadora Gorana Bradića predsednici Švajcarske Simoneti Somarugi, 14.01.2020.
Ambasador Goran Bradić predao akreditive u Kneževini Lihtenštajn
Video poruka ambasadora Gorana Bradića povodom Dana državnosti - Sretenja (2021. godine)
Obraćanje ambasadora Gorana Bradića gostima na prijemu - Sretenje, februar 2020.