| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
08:00 - 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Локација/Мапа

Тел:  +4131 352-63-53, 352-63-55,352-63-54 Конзуларна надлежност
Факс: +4131 351 4474 Почасни конзули

Интернет сајт: http://berne.mfa.gov.rs

ПЛАЋАЊЕ ЕC-KАРТИЦАМА (Electronic Cash Karte)
Обавештавамо грађане да ће се од 01.04.2021. године плаћање свих конзуларних услуга у Амбасади обављати искључиво EC-банкарским картицама.

E-mail Амбасаде(није за конзуларне информације!)

srb.emb.switzerland@mfa.rs

embassy.berne@mfa.rs

info@ambasadasrbije.ch

Званични Twitter налог Министарства спољних послова Републике Србије:

https://twitter.com/MfaSerbia

E-mail конзуларног одељења:

(за све конзуларне информације)

consul.berne@mfa.rs

konzul@ambasadasrbije.ch       

Допунска школа на српском језику

Šansa za investiranje

Посетите Народни музеј у Београду

 

 

 

-------------------------------------------------------------

ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ПАСОШЕ

Обавештавамо вас да за подношење захтева за нови пасош Републике Србије у Амбасади Републике Србије у Берну неће бити могуће без претходно заказаног термина. Термини за подношење захтева за пасош се заказују сваког радног дана, од понедељка до петка (осим празника), у периоду од 09-16 часова на број телефона + 41 (0)31 352 6353.

-------------------------------------------------------------

е-ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА КОНЗУЛАРНЕ УСЛУГЕ

Обавештавамо све грађане са конзуларног подручја Амбасаде Р.Србије у Берну да сада могу заказати термин за подношење захтева за израду нове или замену биометријске путне исправе преко еКонзулата у оквиру портала еУправе. Грађани који већ имају кориснички налог на еУправи могу исто тако да заказују термин. Такође, заказивање је могуће и без корисничког налога на следећем линку:

https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs

 


 
 
 
ОБАВЕШТЕЊЕ

Амбасада Републике Србије неће радити
07, 10, 14. и 17. априла 2023. као и 01. и 02. maja 2023. због празника


Амбасадор Брадић са председником асоцијације „Економи Свис“ о јачању привредне сарадње, 14.03.2023.

Амбасадор Србије у Швајцарској Горан Брадић и председник асоцијације „Економи Свис“ (economiesuisse) Кристоф Медер, која окупља око 100.000 швајцарских фирми и запошљава близу два милиона људи, разговарали су о могућностима за даље унапређење привредне сарадње – посебно у домену биотехнологија, области информационо-комуникационих технологија, енергетске транзиције и екологије.

Робна размена између Србије и Швајцарске је у прошлој години повећана за више од 30% у односу на 2021. годину, достигавши износ од од 802 милиона франака, док је још бољи биланс остварен у домену размене услуга, чија је вредност била скоро 1,2 милијарди франака. Обострано је константовано задовољство чињеницом  да је тиме настављена тенденција константантног раста обима привредне сарадње у последње четири године, посебно у домену услуга, упркос тешким изазовима и проблемима које су изазвале вирусна пандемија и ратни сукоб у Украјини.

Амбасадор Брадић и 1. секретар Бојан Стојановић су представили део пројеката који су у Србији у плану или чија је реализација већ покренута – као што су Био4 кампус у Београду, даља изградња железничке и путне инфраструктуре, пројекти у области енергетске транзиције, као и обновљивих извора енергије. У разговору су учествовали и члан УО одбора „Економи Свиса“ Александер Кеберле , који је руководилац сектора за екологију, енергетиу и инфраструктуру, као и руководилац одељења за Србију Катја Капаул.


Радни ручак у резиденцији амбасадорке Републике Аустрије у Берну, 14.03.2023.

Радни ручак у резиденцији аустријске колегинице Марије Ротхајзер-Скоти (Maria Rotheiser-Scotti) био је изванредна прилика да са амбасадорима десетак земаља и државном секретарком у Секретаријату за миграције Швајцарске Кристином Шранер Бургенер (Christine Schraner Burgener) разменимо мишљења и информације о питањима илегалних миграција у Европи, даљим могућностима сарадње, решавању проблема азиланата и искуствима у њиховој интеграцији.

(на слици: ДС СЕМ, амбасадори Аустрије, Немачке, Шпаније, Италије, Пољске, Словачке, Србије, Хрватске, Словеније, шеф Мисије ЕУ, О.П. Шведске)
 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова