| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
08:30 - 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Телефон:  + 4131 / 352-63-53,  352-63-55 Локација/Мапа
Телефон:  + 4131 / 352-63-54 Конзуларна надлежност
Факс:        + 4131 / 351-44-74 Почасни конзули
E-mail: info@ambasadasrbije.ch (није за конзуларне информације!)  

E-mail конзуларног одељења (за све конзуларне информације): konzul@ambasadasrbije.ch

 
Интернет сајт: http://berne.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
KОНЦЕРТ ХОРА И ОРКЕСТРА „КЊАЗ МИЛОШ“ У АМБАСАДИ Р. СРБИЈЕ У БЕРНУ, 13.09.2018. ГОДИНЕ

У Амбасади Републике Србије у Берну, 13.09.2018. године, хор и оркестар „Књаз Милош“ Удружења „У име живих“ одржао је концерт српске духовне, традиционалне и народне музике, који је био посвећен обележавању 100 година од примирја у Првом светском рату.
       Отварајући концерт, реализован у сарадњи са Савезом српског фолклора Швајцарске, амбасадор Снежана Јанковић је подсетила на огромне жртве које је Србија поднела у Првом светском рату, указавши на нужност неговања културе сећања. Она је истакла да је Србија због демографске катастрофе коју је претрпела у Великом рату, у коме је страдало више од трећине њеног становништва, имала дуготрајне историјске последице, али да је за Србију, тада као и данас, идеја о слободи, правди и једнакости за све народе била изнад сваког другог интереса.
       Присутнима се обратио и Владимир Божовић, саветник у Влади Републике Србије, који је подсетио на важну улогу Србије у извојеваној победи у Првом светском рату, али и на друге догађаје који су обележили ток наше историје.
       Публику је поздравио и председник Савеза српског фолклора Швајцарске Ненад Миленковић, након чега је хор и оркестар „Књаз Милош“ у једночасовном програму надахнуто изводио најпознатија дела српске музике.
       Наступ је наишао на изузетан пријем публике, у којој је било представника швајцарског Парламента, дипломатског кора, црквених великодостојника Швајцарске и српске дијаспоре.

 


ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ ГОСПОДИН ИРИНЕЈ У ПОСЕТИ АМБАСАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ШВАЈЦАРСКОЈ, 03.09.2018.

Његова Светост Патријарх српски господин Иринеј боравио је у посети Епархији аустријско-швајцарској, од 1. до 4. септембра 2018. године. Том приликом, 3. септембра у Амбасади Р. Србије у Швајцарској, Патријарх српски Иринеј састао се са амбасадором Снежаном Јанковић, која је Патријарха информисала о положају српске заједнице у Швајцарској, као и о активностима Амбасаде на очувању националног и културног идентитета.
У пратњи Његове Светости Патријарха српског господина Иринеја били су Његово Преосвештенство Епископ аустријско-швајцарски господин Андреј, протојереј-ставрофор Станко Марковић, јереј Филип Милуновић, протођакон Стеван Рапајић, господин Милан Костречевић и господин Владимир Јелић.

 


OBAVEŠTENJE

OBAVEŠTENJE
Ambasada Republike Srbije neće raditi
1. avgusta 2018.
zbog praznika

RENSEIGNEMENT
Pendant les fêtes
l’Ambassade de la République de Serbie
sera fermée le 1er août 2018

INFORMATION
Während der Feiertage bleibt die Botschaft am 1. August 2018 geschlossen


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова