| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
08:30 - 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Телефон:  + 4131 / 352-63-53,  352-63-55 Локација/Мапа
Телефон:  + 4131 / 352-63-54 Конзуларна надлежност
Факс:        + 4131 / 351-44-74 Почасни конзули
E-mail: info@ambasadasrbije.ch (није за конзуларне информације!)  

E-mail конзуларног одељења (за све конзуларне информације): konzul@ambasadasrbije.ch

 
Интернет сајт: http://berne.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
МУЗИЧКИ СУСРЕТ СРБИЈЕ И ШВАЈЦАРСКЕ У ЛОЗАНИ, 22.6.2018.

       Концерт под називом „Музички сусрет Србије и Швајцарске“, на ком су учествовала деца из Србије и Швајцарске одржан је 22. јуна, у концертној сали „Aula de l' Elysee“ у Лозани.
       У једночасовном програму публици се представио хор Дечјег културног центра Београд, Дечји ансамбл „Министрингс“ Конзерваторијума из Лозане и Дечји хор „Мали вокалисти“ из западне Швајцарске.
       Поред најмлађих, присутнима се представио и ансамбл музичара из Швајцарске и Србије, који је извео неколико композиција.
       У име Амбасаде Р. Србије концерту је присуствовала аташе за културу Наталија Гуњић, која је поздравила госте из Београда.
       Деца из Србије су у вишедневној посети Швајцарској имала неколико наступа, укључујући и наступ у Храму Св. Ћирила и Методија у Берну, где су присуствовали амбасадор Снежана Јанковић и конзул Александар Ђурђић.

 


ДОДЕЛА НАГРАДА ПОБЕДНИЦИМА ЛИТЕРАРНОГ КОНКУРСА „ЧУВАЈМО СРПСКИ ЈЕЗИК, ЈЕР ОН ЧУВА НАС“, 16.6.2018.

           Амбасада је, у оквиру акције „Негујмо српски језик“, а поводом Дана словенске писмености, расписала литерарни конкурс под називом „Чувајмо српски језик, јер он чува нас“, намењен деци школског узраста. Циљ литерарног конкурса био је да подстакне размишљања код наше деце која су рођена у Швајцарској зашто је битно да говоре српским језиком, да уче о српској култури, да читају дела наших писаца и да похађају Допунску школу на српском језику, у којој тренутно на територији Швајцарске има 1500 ђака.
Ученици чији су радови одабрани као најбољи добили су, поред плакета и најпознатијих дела српских писаца, и мајице „Негујмо српски језик“, које је донирало Министарство културе и информисања.
            Поред награђених, и остали ученици који су присуствовали, добили су наставни материјал, значајан за даље упознавање са српском књижевношћу и културом и очување и унапређење знања српског језика, који је донирала Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.
            Истог дана у Амбасади у Берну додељена су и сведочанства матурантима о завршеном осмогодишњем школовању у Допунској школи на српском језику.

 

 


KЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ПЕЂЕ РИСТИЋА У АМБАСАДИ, 15.06.2018.

У Амбасади Републике Србије у Берну је, 15. јуна, одржано књижевно вече српског писца из Базела Пеђе Ристића. Аутор је представио свој нови роман „Срећан човек“ у издању „Чигоје“, а одломке из књиге читала је наша прослављена глумица Рада Ђуричин. У оквиру вечери, чији је модератор била новинарка радија „Младост“ Виолета Алексић, музички састав „АРНО“ из Базела извео је неколико нумера.
       На почетку вечери, присутне је поздравила аташе за културу Наталија Гуњић, уз неколико речи о аутору и роману „Срећан човек“.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова