| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

УПЛАТА ДОНАЦИЈА:

floodrelief.gov.rs

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
08:30 - 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Телефон:  + 4131 / 352-63-53,  352-63-55 Локација/Мапа
Телефон:  + 4131 / 352-63-54 Конзуларна надлежност
Факс:        + 4131 / 351-44-74 Почасни конзули
E-mail: info@ambasadasrbije.ch (није за конзуларне информације!)  

E-mail конзуларног одељења (за све конзуларне информације): konzul@ambasadasrbije.ch

 
Интернет сајт: http://berne.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Свечана примопредаја и откривање поклон бисте др Арчибалда Рајса

     На Универзитету у Лозани, дана 27.05.2016.г, одржана је церемонија свечане примопредаје и откривања бисте др Арчибалда Рајса, коју је Институту за криминологију у Лозани поклонило Друштво српско швајцарског пријатељства „Др Арчибалд Рајс“. Скупу су, између осталих, присуствовали ректор Универзитета у Лозани Dominique Arlettaz, канцелар Владе Кантона Во Vincent Grandjean, генерални секретар Универзитета у Лозани Marc de Perrot, директор Института за криминологију Olivier Ribaux, као и продекан за студије другог степена и међународну сарадњу Криминалистичко-полицијске академије из Београда Тијана Шурлан, председник Српског културног савеза Швајцарске и Удружења српско швајцарског пријатељства „Др Арчибалд Рајс“ Звонко Јовановић и председница удружења „Милева Марић Ајнштајн“ Јелена Митровић, док су испред Амбасаде Р. Србије у Берну присуствовали амб. др Снежана Јанковић, саветник Иво Војводић и конзул др Александар Ђурђић.   


Презентација пројекта „Београд на води“ у Цириху – 28.05.2016.г.

     У хотелу „Sheraton Zürich“ у Цириху, дана 28.05.2016.г, одржана је презентација пројекта „Београд на води“, коју је организовала компанија „Eagle Hills“ из Уједињених Арапских Емирата.
     Испред Амбасаде РС у Берну и Генералног конзулата РС у Цириху присуствовали су  амб. др Снежана Јанковић, генерални конзул Зоран Јеремић и конзул др Александар Ђурђић.
     Презентација је била продајног карактера, а организатори скупа су искористили прилику да промовишу развојне потенцијале и атрактивност пословног амбијента Београда и Србије.

 


Одбојкашки турнир „Montreaux Volley Masters“, 31.05 - 05.06.2016.г.

     Женска одбојкашка репрезентација Републике Србије ове године учествује на традиционалном одбојкашком турниру „Montreaux Volley Masters“, који се у периоду од 31. маја до 05. јуна, одржава у граду Монтре (Montreaux) у Швајцарској. Прву утакмицу на турниру, наша репрезентација је одиграла у уторак, 31. маја, против домаћина репрезентације Швајцарске и остварила убедљиву победу. Учешће на турниру представља део припрема националног тима за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, за које се наша женска одбојкашка репрезентација већ раније квалификовала. 
     На позив Одбојкашког савеза Србије, утакмици је испред Амбасаде Р. Србије у Берну присуствовао конзул др Александар Ђурђић, који је одбојкашицама и члановима стручног штаба честитао на оствареној победи и пожелео им добре резултате у даљем току турнира, као и на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Шеф делегације Одбојкашког савеза Србије г. Иван Кнежевић се захвалио на посети и уручио поклон заставицу са потписима селектора и свих играчица.
 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова