| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
08:00 - 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Локација/Мапа

Тел:  +41 31 352-63-53, 352-63-54

За ХИТНЕ случајеве:  +41 31 352-63-55

Конзуларна надлежност
Факс: +41 31 351 4474 Почасни конзули

Интернет сајт: http://berne.mfa.gov.rs

ПЛАЋАЊЕ ЕC-KАРТИЦАМА (Electronic Cash Karte)
Обавештавамо грађане да ће се од 01.04.2021. године плаћање свих конзуларних услуга у Амбасади обављати искључиво EC-банкарским картицама.

E-mail Амбасаде(није за конзуларне информације!)

srb.emb.switzerland@mfa.rs

embassy.berne@mfa.rs

info@ambasadasrbije.ch

Званични Twitter налог Министарства спољних послова Републике Србије:

https://twitter.com/MfaSerbia

E-mail конзуларног одељења:

(за све конзуларне информације)

consul.berne@mfa.rs

konzul@ambasadasrbije.ch       

Допунска школа на српском језику

Šansa za investiranje

Посетите Народни музеј у Београду


-------------------------------------------------------------

ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ПАСОШЕ

Обавештавамо вас да за подношење захтева за нови пасош Републике Србије у Амбасади Републике Србије у Берну неће бити могуће без претходно заказаног термина. Термини за подношење захтева за пасош се заказују сваког радног дана, од понедељка до петка (осим празника), у периоду од 09-16 часова на број телефона + 41 (0)31 352 6353.

-------------------------------------------------------------

е-ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА КОНЗУЛАРНЕ УСЛУГЕ

Обавештавамо све грађане са конзуларног подручја Амбасаде Р.Србије у Берну да сада могу заказати термин за подношење захтева за израду нове или замену биометријске путне исправе преко еКонзулата у оквиру портала еУправе. Грађани који већ имају кориснички налог на еУправи могу исто тако да заказују термин. Такође, заказивање је могуће и без корисничког налога на следећем линку:

https://ezakazivanje.ekonzulat.gov.rs

 


 
 
 
Састанак са представницима Удружења "ХАЈР" 22.09.2023.

Амбасадор Брадић са сарадницима састао се, у просторијама Амбасаде, са представницима Удружења жртава породичног насиља "ХАЈР" предвођеним председницом удружења Хајријом Рамадани, представницама oпштине Палилула Наталијом Ристић и Мајом Жмукић - чланицом већа за родну равноправност општине Палилула и књижевником, новинаром и ТВ водитељем Вањом Булићем.

Обострано је констатован значај и улога како државних институција тако и невладиних организација у борби против свих облика насиља и пружања социјалне, правне и психолошке подршке жртвама насиља у процесу рехабилитације и реинтеграције у друштво. Договорена је даља сарадња Амбасаде, општине Палилула и Удружења "ХАЈР" и наставак активног ангажмана у пружању помоћи свим жртвама које су претрпеле или трпе насиље у породици.


Припремни састанак за Панел дискусију о блокчејн технологијама у Србији и Швајцарској 8.9.2023.

У Амбасади Републике Србије у Швајцарској Конфедерацији, 8. септембра 2023. године, амбасадор Г. Брадић и заменик амбасадора Б. Стојановић састали су се са представницима SSBN (Swiss Serbian Business Network) Маријом Србљин и Николом Анђелковићем, као и председником швајцарског Удружења Home of Blockchain А. Брунером (Alexander E. Brunner). На састанку је договорена заједничка организација Панел дискусије о примени блокчејн технологија у Србији и Швајцарској. Као датум одржавања панела утврђен је 30 новембар о.г.

А. Брунер је у разговору указао да је Швајцарска једна од првих земаља света која у свом законодавству регулисала примену блокчејн технологија, а уједно је и један од светских лидера на том пољу. Оценио је да Србија има изванредну базу за развој поменуте технологије, захваљујући досадашњим резултатима у области дигитализације и услугама на пољу ИКТ, те да би зато желео да сарађује са нашим фирмама, али и државним инситуцијама по том питању.  

Брунеру и представницима SSBN представници Амбасаде су, поред осталог, пренели и информације да је Државни дата центар у Крагујевцу овог месеца добио сертификат једне од немачких институција, захваљујући којем је и званично потврђен његов рејтинг као једне од осам најпоузданијих институција те врсте на свету. Указали смо да је Србија прва у региону донела Стратегију о вештачкој интелигенцији, да смо са Светским економским форумом  (WEF) из Женеве основали Центар за четврту индустријску револуцију у Београду, да се ради на изградњи Bio4Cаmpusa у Београду, као и на друге релевантне информације. 

Скуп, на којем се очекује око 150 предузетника, највећим делом из Швајцарске, али и одређен број представника фирми из Србије, евентуално представника МИП Швајцарске из Одељења које се бави пројектом „Дигитална демократија“, отвориће амбасадор Републике Србије у Швајцарској Конфедерацији Г. Брадић. 

           Удружење „Home of Blockchain делује у оквиру једне од три најутицајније економске асоцијације S-GE / Switzerland Global Enterprise, док SSBN окупља око 1.800 чланова из различитих привредних грана (производне делатности, осигурање, банкарство, ИКТ и др. бранше).


Међународни конкурс за децу и младе "СТРИП - КАИШ 2023". 04.07.2023.

Обавештавамо вас да ће се Фестивал девете уметности, у оквиру кога се организује конкурс за децу и младе од 5 до 18 година, под називом "СТРИП - КАИШ 2023", одржати и ове године у Дечијем културном центру у Београду. Рок за приспеће радова је до 19. новембра 2023. године. Више информација о конкурсу можете пронаћи ОВДЕ.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова