| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
08:00 - 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Телефон:  + 4131 / 352-63-53,  352-63-55 Локација/Мапа
Телефон:  + 4131 / 352-63-54 Конзуларна надлежност
Факс:        + 4131 / 351-44-74 Почасни конзули
E-mail: info@ambasadasrbije.ch (није за конзуларне информације!)  

E-mail конзуларног одељења (за све конзуларне информације): konzul@ambasadasrbije.ch

 

Интернет сајт: http://berne.mfa.gov.rs

Званични Twitter налог Министарства спољних послова Републике Србије:

https://twitter.com/MfaSerbia

Допунска школа на српском језику

 

   

 

Посетите Народни музеј у Београду

 

НЕОПХОДНО ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА СВЕ КОНЗУЛАРНЕ УСЛУГЕ

Услед нових мера које је прописало Савезно веће Швајцарске Конфедерације, а које ће бити на снази од понедељка 18.01.2021. до недеље 28.02.2021. године, неопходно је заказивање термина за СВЕ конзуларне услуге осим за преузимање готових пасоша и издавање спроводница. Термине можете заказати на број телефона 031 352 6353, од 08 до 16 часова сваког радног дана. Захваљујемо на разумевању и апелујемо на све суграђане да се придржавају прописаних мера.

 

КОРОНА ВИРУС:

Србија се више не налази на листи ризичних земаља и региона, 21.01.2021.

Република Србија се више не налази на листи ризичних земаља и региона са повећаним ризиком од преноса инфекције корона вирусом коју објављује Савезна служба за јавно здравље Швајцарске (Bundesamt für Gesundheit - BAG). Од 21.01.2021. укида се обавеза десетодневног карантина за путнике који долазе из Србије.

Туристичка путовања српских држављана у Швајцарску и даље нису могућа.

За више информација Вам стоје на располагању интернет странице  Савезне службе за јавно здравље  и Савезног секретаријата за миграције у Берну.

 

НОВЕ МЕРЕ ПРИ УЛАСКУ У СРБИЈУ ОД 20. ДЕЦЕМБРА 2020. ГОДИНЕ

● Држављани Републике Србије и страни држављани који имају одобрен привремени боравак или стално настањење у Србији (осим оних који у Србију долазе из Албаније, БиХ, Бугарске, Северне Македоније и Црне Горе) су у обавези – због актуелне епидемиолошке ситуације – да по доласку у Србију проведу 10 дана у кућној изолацији, осим уколико поседују негативан PCR тест, не старији од 48 сати од датума издавања резултата. Карантин се може прекинути негативним PCR тестом у Србији. Лицима која долазе из Сједињених Америчких Држава, признаје се негативан Antigen FIA Rapid тест, не старији од 48 сати од датума издавања резултата. Ова мера се не односи на лица млађа од 12 година и сва лица која транзитирају кроз Србију, али се транзит ограничава на период не дужи од 12 сати од момента уласка на територију Србије.

● Страни држављани (осим оних који у Србију долазе из Албаније, БиХ, Бугарске, Северне Македоније и Црне Горе) не могу да уђу у Србију без негативног ПЦР теста, не старијег од 48 сати. Лицима која долазе из САД признаје се негативан Антиген ФИА Рапид тест, не старији од 48 сати од датума издавања резултата. Ова мера се не односи на лица млађа од 12 година и сва лица која транзитирају кроз Србију, али се транзит ограничава на период не дужи од 12 сати од момента уласка на територију Србије.

За детаљније информације погледајте ОВДЕ

 

ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ПАСОШЕ

Обавештавамо вас да од понедељка, 3. јуна 2019. године, подношење захтева за нови пасош Републике Србије у Амбасади Републике Србије у Берну неће бити могуће без претходно заказаног термина. Термини за подношење захтева за пасош се заказују сваког радног дана, од понедељка до петка (осим празника), у периоду од 09-16 часова на број телефона + 41 (0)31 352 6353.

TERMINVEREINBARUNG FÜR REISEPÄSSE

Wir möchten Sie darauf hinweisen, dass für die Beantragung eines biometrischen Reisepasses in der Botschaft der Republik Serbien in Bern, nach Montag, 03. Juni 2019, eine vorherige Terminvereinbarung erforderlich ist. Die Terminvereinbarung erfolgt an jedem Werktag, von Montag bis Freitag (ausser an Feiertagen), in der Zeit von 09-16 Uhr unter der Telefon-Nr. + 41 (0)31 352 6353.

 


 
 
 
Селаковић и Гујон честитали Савиндан, 26.1.2021.

Видео честитку можете пронаћи на Твитер налогу и јутјуб каналу МСП РС:

https://twitter.com/MFASerbia/status/1354114539248300032?s=09

https://youtu.be/_Wt14zD4nDQ

Министар спољних послова Никола Селаковић и француски хуманитарац Арно Гујон честитали су дан Светог Саве, истичући да је светосавље филозофија живота и систем вредности око којег се окупља читав српски народ, као и да нам је Свети Сава оставио наук да се држава и колективна срећа не могу градити без духовности и националних вредности.

Oпширније...
Селаковић за Политику: Година подмлађивања српске дипломатије, 26.1.2021.

Спољнополитичке позиције Србије се разумљиво прилагођавају новонасталим околностима на међународном плану, међутим наши спољнополитички приоритети су већ дуже време непромењени. Први и најважнији интерес нам је очување добросуседских односа и стабилности и мира у региону, и са тим у вези изналажење мирног и праведног решења за проблеме на Косову и Метохији, каже у интервјуу за „Политику“ министар спољних послова Србије Никола Селаковић.

Oпширније...
MARIE CLAIRE MAISON о Београду

У фебруарском издању француског часописа Marie Claire Maison објављена је репортажа о Београду. 

Опширније видети ОВДЕ


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова