| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
08:30 - 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Телефон:  + 4131 / 352-63-53,  352-63-55 Локација/Мапа
Телефон:  + 4131 / 352-63-54 Конзуларна надлежност
Факс:        + 4131 / 351-44-74 Почасни конзули
E-mail: info@ambasadasrbije.ch (није за конзуларне информације!)  

E-mail конзуларног одељења (за све конзуларне информације): konzul@ambasadasrbije.ch

 
Интернет сајт: http://berne.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Гостовање Емира Кустурице у Женеви, 31.10.2017.

У склопу активности на представљању српске културе у Швајцарској, посебно у години јубилеја као што је 125 година од рођења Иве Андрића, Амбасада Републике Србије организује гостовање нашег познатог редитеља Емира Кустурице, 31. октобра 2017. године у Женеви.
У оквиру гостовања планирана су два догађаја.
Први догађај је предавање које ће Емир Кустурица одржати на Институту за међународне и развојне студије, 31. октобра 2017. године у 15h (Graduate Institute of International and Development Studies – Auditorium Ivan Pictet, Maison de la Paix, Chemin Eugène-Rigot 2, 1202 Geneve).
Тема предавања на енглеском језику биће „Мултикултурализам данас“, у оквиру које ће Емир Кустурица говорити о улози српске културе у глобалној култури и уметности и  потреби и начинима да се културе као што је наша одрже и учине видљивијим у процесу глобализације.  Улаз је слободан, али је неопходно да најавите своје присуство на info@ambasadasrbije.ch и  да се региструјете на линку датом у позивници у прилогу.
Други догађај је приказивање филма Емира Кустурице „Super 8 Stories“ у биоскопу Grütli, у Женеви, с почетком у 17h. Пре почетка филма, Емир Кустурица ће се обратити присутнима, представити филм и одговарати на питања публике.
Улазнице за овај догађај се могу купити на адреси 16, Rue du Général-Dufour
1204, Genève, www.cinemas-du-grutli.ch.
 


Осма медијска конференција дијаспоре и Срба у региону

Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и Удружење новинара Србије (УНС) организују Осму медијску конференцију дијаспоре и Срба у региону, 26. октобра о.г. у Београду, у Прес центру Удружења новинара Србије.
Овогодишња манифестација ће бити посвећена очувању српског језика и културе, употреби ћириличног писма, изучавању и неговању српске културе и историје, очувању и заштити српског културно-историјског наслеђа и информисању на српском језику.
На Конференцији ће бити представљен пројекат онлајн менторства за унапређење веб сајтова и активизма на друштвеним мрежама организација из региона и дијаспоре.
Сви заинтересовани пријаве за учешће могу послати до 20. октобра 2017. године на електронску адресу: pc@uns.org.rs

Нацрт програма Конференције
 


Српски ученици у посети Aмбасади

      

       Ученици Српске допунске школе из Сент Галена, на иницијативу удружења „Заједница Срба у Швајцарској“, посетили су Амбасаду Р. Србије у Берну 23 о.м.
       Том приликом, присутне је поздравила амбасадор др Снежана Јанковић и истакла да овакве посете доприносе очувању и неговању српског језика, традиције и културе код деце која су рођена и живе у иностранству.
       Ученици су, затим, у једночасовном програму рецитовали песме чувених српских песника и хорски извели химну Р. Србије „Боже правде“.


 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова