| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
08:30 - 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Телефон:  + 4131 / 352-63-53,  352-63-55 Локација/Мапа
Телефон:  + 4131 / 352-63-54 Конзуларна надлежност
Факс:        + 4131 / 351-44-74 Почасни конзули
E-mail: info@ambasadasrbije.ch (није за конзуларне информације!)  

E-mail конзуларног одељења (за све конзуларне информације): konzul@ambasadasrbije.ch

 
Интернет сајт: http://berne.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Књижевно вече ауторке Снежане Петровић

     У просторијама Амбасаде Републике Србије у Берну, дана 16.09.2016. године, одржано је књижевно вече српске ауторке Снежане Петровић. Догађају је присуствовао велики број представника српске дијаспоре у Швајцарској.
     Присутне је поздравио конзул др Александар Ђурђић, пожелевши им добродошлицу и указавши на значај који културне манифестације имају за очување и неговање српскe традиције и културног идентитета. Поред ауторке, у програму су учествовали и писци Виолета Алексић и Милена Марић Жан, флаутиста Ана Марија Бановић, кларинетиста Стојан Кркулески, као и гост из Крагујевца, рецитатор и вокални солиста Предраг Обрадовић.
     Након промоције приређен је пригодан музички програм, а организовано је и потписивање књига од стране ауторке.

 


„Куп Математичке гимназије“ и Летњи математичко-спортски камп

       Математичка гимназија у Београду организује међународно такмичење под називом „Куп Математичке гимназије“ и Летњи математичко-спортски камп, у циљу афирмисања и развоја математичких дисциплина међу младима.
      „Куп Математичке гимназије“ намењен је ученицима узраста до 16 година и такмичарског је карактера. До сада су одржана четири такмичења, у којима су учествовале екипе из више од десет европских земаља. Наредни, пети по реду Куп, биће одржан од 26. јуна до 01. јула 2017. године. Екипама које учествују ( 4 ученика и 1 професор) обезбеђени су смештај и исхрана, а учесници покривају путне трошкове.
      Шести Летњи математичко-спортски камп биће одржан од 03. до 13. јула 2017. године, намењен је деци од 10 до 15 година из Србије и иностранства и одржава се у близини Пожаревца. Трошкове боравка у укупном износу од 340 евра покривају учесници. За децу из дијаспоре би, поред наставе математике, спортских такмичења и излета, била организована и настава српског језика.
      У наставку достављамо линкове сајтова на којима се могу наћи детаљније информације о наведеним активностима.

http://www.cup.mg.edu.rs

http://www.kliker.mg.edu.rs/index.php/aktivnosti/letnji-kamp
http://www.kliker.mg.edu.rs/index.php/aktivnosti/letnji-kamp


Свечана примопредаја и откривање поклон бисте др Арчибалда Рајса

     На Универзитету у Лозани, дана 27.05.2016.г, одржана је церемонија свечане примопредаје и откривања бисте др Арчибалда Рајса, коју је Институту за криминологију у Лозани поклонило Друштво српско швајцарског пријатељства „Др Арчибалд Рајс“. Скупу су, између осталих, присуствовали ректор Универзитета у Лозани Dominique Arlettaz, канцелар Владе Кантона Во Vincent Grandjean, генерални секретар Универзитета у Лозани Marc de Perrot, директор Института за криминологију Olivier Ribaux, као и продекан за студије другог степена и међународну сарадњу Криминалистичко-полицијске академије из Београда Тијана Шурлан, председник Српског културног савеза Швајцарске и Удружења српско швајцарског пријатељства „Др Арчибалд Рајс“ Звонко Јовановић и председница удружења „Милева Марић Ајнштајн“ Јелена Митровић, док су испред Амбасаде Р. Србије у Берну присуствовали амб. др Снежана Јанковић, саветник Иво Војводић и конзул др Александар Ђурђић.   


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова