| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак:
08:30 - 16:30 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Seminarstrasse 5
3006 Bern
Schweiz

Телефон:  + 4131 / 352-63-53,  352-63-55 Локација/Мапа
Телефон:  + 4131 / 352-63-54 Конзуларна надлежност
Факс:        + 4131 / 351-44-74 Почасни конзули
E-mail: info@ambasadasrbije.ch (није за конзуларне информације!)  

E-mail конзуларног одељења (за све конзуларне информације): konzul@ambasadasrbije.ch

 
Интернет сајт: http://berne.mfa.gov.rs  

ЗАКАЗИВАЊЕ ТЕРМИНА ЗА ПАСОШЕ

Обавештавамо вас да од понедељка, 3. јуна 2019. године, подношење захтева за нови пасош Републике Србије у Амбасади Републике Србије у Берну неће бити могуће без претходно заказаног термина. Термини за подношење захтева за пасош се заказују сваког радног дана, од понедељка до петка (осим празника), у периоду од 14-16 часова на број телефона + 41 (0)31 352 6353.

TERMINVEREINBARUNG FÜR REISEPÄSSE

Wir möchten Sie darauf hinweisen, dass für die Beantragung eines biometrischen Reisepasses in der Botschaft der Republik Serbien in Bern, nach Montag, 03. Juni 2019, eine vorherige Terminvereinbarung erforderlich ist. Die Terminvereinbarung erfolgt an jedem Werktag, von Montag bis Freitag (ausser an Feiertagen), in der Zeit von 14-16 Uhr unter der Telefon-Nr. + 41 (0)31 352 6353.


 
 
 
СРПСКИ КУЛТУРНИ КЛУБ „СВЕТИ САВА“ ИЗ АЛШТЕТЕНА ПРОСЛАВИО 25 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА, 04.05.2019.

Српски културни клуб „Свети Сава“ из Алштетена обележио је, 04. маја 2019., 25 година постојања. Тим поводом, свечаности је испред Амбасаде присуствовала аташе за културу Наталија Гуњић, која је поздравила присутне, упутила честитке домаћинима и истакла да је труд, рад и ентузијазам који КУД „Свети Сава“ већ 25 година уназад улаже у очување наше традиције, културе и језика од велике важности за опстанак Срба у Швајцарској. СKK „Свети Сава“ се захвалио на подршци Амбасади Р. Србије у Берну и Генералном Конзулату у Цириху, након чега су додељене захвалнице дугогодишњим сарадницима клуба.
Културно-уметнички програм који су, поред КУД „Свети Сава“, приредили и дечији ансамбли КУД „Хомоље“ и КУД „Коло“, наишао је на изузетно топао пријем скоро пет стотина званица. Mеђу присутнима је било представника Секретаријата за миграције Швајцарске, локалних медија и српске дијаспоре.

 


ГОСТОВАЊЕ ХОРА БРАНКО ИЗ НИША У ШВАЈЦАРСКОЈ, 30. април – 03. мај 2019.

„Дечије-омладинска нишка црквена певачка дружина Бранко“ боравила је у посети Швајцарској од 30. априла до 03. маја, у организацији Парохије Св. Три Јерарха и Музичке франкофоно-српске школе западне Швајцарске.
       Том приликом, црквени хор „Бранко“ одржао је „Васкршњи концерт“ у катедрали Temple de Chailly у Лозани, 02. маја 2019. године. У једночасовном програму публици се представио реномирани дечије-омладински црквени хор који броји 40 деце, најстарији у Србији, а присутни, међу којима је било представника Града Лозана, швајцарске публике и наше дијаспоре, изузетно су топло реаговали на извођење композиција „Све си премудро створио Боже“, „Тамо далеко“, „Христос Васкрсе“ и многих других. У име Амбасаде Р. Србије концерту је присуствовала аташе за културу Наталија Гуњић, која је поздравила госте из Ниша.
        У петак, 03. маја, деца из Србије су била гости Амбасаде, где је уприличено дружење са амб. Снежаном Јанковић, која им је пожелела добродошлицу и истакла подршку Амбасаде организаторима из Лозане, на челу са проф. Нином Софронски, координатором Франкофоно-српске школе, која већ традиционално организује музичка гостовања српске деце у Швајцарској и обрнуто. Деца су затим извела неколико нумера, након чега су боравак у Швајцарској завршила посетом цркви „Св. Ћирила и Методија“ у Белпу крај Берна.

 


ПРОМОЦИЈА ФОТОМОНОГРАФИЈЕ „ШУМАДИЈА И ПОМОРАВЉЕ – ДУША СРБИЈЕ“ У АМБАСАДИ, 12.04.2019.

У Амбасади Републике Србије у Берну је 12.04.2019. године одржана промоција фотомонографије „Шумадија и Поморавље - Душа Србије“, аутора Предрага Цилета Михајловића и Зорана Петровићa, фотографа из Крагујевца. Уредник је књижевник Мирко Демић.
       На почетку вечери, присутне је поздравила аташе за културу Н. Гуњић, уз неколико речи о фотомонографији „Шумадија и Поморавље - Душа Србије“ и значају који овакав вид издаваштва има у представљању Србије, њене историје и културе.
       Певачка група КУД „Кикац“, сопран Данијела Бјелица, акустичар Дејан Зорић и извођач народних инструмената Јовица Милутиновић извели су неколико нумера, а публику су поздравили и писци Удружења српских писаца Швајцарске, који су говорилистихове своје поезије.
       Гостовање аутора из Крагујевца организовао је радио „Круг“, а новинар и водитељ радија Виолета Алексић била је модератор вечери.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова