| |     latinica | english  
Насловна
Медији

Назив медија: Serbinfo.ch
Одговорно лице: Владимир Милетић, оснивач и директор. Редакција: Андрија Стојковић, Даниел Томић.
Адреса: Via Nassa 2, Lugano.
Телефон: +41 (0)76 348 63 33
Мејл: info@serbinfo.ch
Web: https://serbinfo.ch/ Sadržaje je moguće pratiti preko zvanične FB stranice: https://www.fb.com/serbinfo.ch
Остало: Serbinfo.ch је професионални и неутрални информативни портал на којем се свакодневно могу пронаћи актуелне и корисне информације из Швајцарске на српском језику. Овај портал на једном месту нуди све информације које су неопходне за разумевање швајцарског система, друштвеног, економског и политичког живота. У том смислу Serbinfo.ch је полазна тачка свима онима који желе да започну свој живот у Швајцарској, али и информативни ослонац онима који већ живе у Конфедерацији. Serbinfo.ch је једини интернет портал на српском језику који је признат од швајцарских институција и суфинансиран је од стране Савезне канцеларије за миграције (SEM) у оквиру Кантоналних програма за интеграције (PIC 2018 – 2021).

***

Назив медија: Медијска кућа „Канал К – Арау“, Емисија „Радио Круг“
Одговорно лице: Виолета Алексић и Тања Радојевић, уреднице „Круга“. Тим емисије „Радио Круг“: Виолета Алексић, Тања Радојевић, Јован Арсенијевић, Мирослав Динић, Дејан Грујић и Љиљана Црнић.
Адреса: Rohrerstrasse 20, 5000 Aarau
Телефон: +41 (0)78 974 94 10
Мејл: violetas@gmx.ch
Web: https://www.facebook.com/profile.php?id=100064421812350
https://www.kanalk.ch/sendung/radio-krug
https://soundcloud.com/radio-krug
https://www.youtube.com/@radiokrug2706/videos
Остало: Емисија „Радио Круг“ се емитује у швајцарској медијској кући „Канал К“ од 2018. године, сваке недеље и уторка од 19 до 20 часова, док се емисија „Круговање“ емитује петком од 20 до 21 час. Бави се културном разменом уметничких група и колажног је карактера. Гости емисије су били књижевници, професори, музичари, глумци, новинари... Сарађују са медијским кућама у другим државама, као што су франкфуртске „Вести“, РТС, „Радио Београд“, „Радио Мост“ из Северне Македоније, „Инфо Соколац“ БиХ, „Промотив“ Минхен. Поред емисија у етру „Радио Круг“ организује и културне догађаје, па је поред „Канала К“ њихова друга кућа и „Volkshaus“ у Цириху.

***

Назив медија: Diaspora TV Switzerland
Одговорно лице: Emmanuel Mark Bamidele, оснивач и директор. Редакција српског језика: Јелена Митровић и Драгана Мандић.
Адреса: Märitgasse 4, 3052 Zollikofen
Телефон: +41 (0)32 313 30 30
Мејл: info@diaspora-tv.ch
Web: https://diaspora-tv.ch/ Садржаје је могуће пратити преко званичне FB странице: „Diaspora TV Switzerland“ или преко странице специјализоване за српски програм: „Дијаспора ТВ Швајцарска“.
Остало: Diaspora TV Switzerland је млада кабловска телевизија у Швајцарској. Емитује се на двадесетак језика, међу којима српски језик има запажено место. На српском језику се емитују емисије и обавештења која су значајна за српску заједницу у Швајцарској. Од децембра се емитују и „Вести“ на српском језику. Телевизију је могуће пратити онлајн, али и преко кабловског оператера Blue TV Swissom канал 2106. Српски тим остварује одличну сарадњу са Радио-телевизијом Србије (РТС) и њеним програмом за дијаспору.


Верзија за штампу
Дијаспора
О дијаспори и Србима у региону
Клубови и удружења
Медији
Допунска настава
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали